ExpatkampNationale Expatkampen 2021

 

De Nationale Expatkampen!

Woon jij in het buitenland, heb je Nederlandse roots en kan je niet wachten om deze zomer weer naar Nederland te komen? Alles wat jij mist aan Nederland hebben wij in een kamp samengebracht. Tijdens het Nationale Expatkamp beleef jij Nederland van top tot teen. We praten Nederlands, bespreken de Nederlandse cultuur en geschiedenis en, misschien wel het leukste: eten we typisch Nederlandse producten. Naast alle Nederlandse aspecten gaan we ook lekker sporten. We behandelen allemaal verschillende sporten. Van basketbal tot atletiek en van tennis tot voetbal. Super leerzaam en sportief!

Door het grote succes van de afgelopen jaren is er ook in 2021 weer een Nationale Expatkampen. Van 12 t/m 16 juli 2021 kan jij deelnemen aan het Expatkamp met of zonder overnachting in Laren.
 

Nederlands ingewikkeld? Echt niet!

Wanneer je in het buitenland woont, spreek je misschien op school een andere taal. Dan is het soms best lastig om je Nederlands goed te onder houden. Tijdens het Nationale Expatkamp spreek jij de hele week Nederlands! Net als andere expatkinderen kan dit soms wat moeilijk zijn, maar fouten maken mag! Dit kamp is speciaal voor Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen. Iedereen die naar het kamp komt weet hoe het is om een andere taal te spreken en jij bent vast niet de enige die het soms moeilijk vindt om op Nederlandse woorden te komen. Tijdens het sporten en de lessen zal jij snel merken dat Nederlands spreken helemaal niet zo moeilijk is. Op een leuke en spelende manier zal jij merken dat je na het kamp veel minder moeite hebt met het spreken van Nederlands.

Naar school tijdens de vakantie? Nee hoor, dit is alleen maar leuk!

De Nederlandse lessen op het kamp zullen gegeven worden door een ervaren leerkracht. Hij/zij heeft ruime ervaring opgedaan onderwijzer en geeft dagelijks les aan Nederlandse kinderen. Samen met Nationale Sportkampen zal hij/zij een leuk en uitdagend lesprogramma schrijven. Wij willen jou echt niet het gevoel geven dat je tijdens het kamp op school zit. Daarom zullen wij alles doen met leuke interactieve spelvormen en leuke video's.

Ideale combinatie: sporten en leren

Sporten en ook nog eens de Nederlandse taal leren. Dit is een ideale combinatie. Omdat er tijdens het kamp een ontspannen sfeer is, is het helemaal niet erg om fouten te maken. Het ene expatkind spreekt nog steeds vloeiend Nederlands maar er zijn genoeg kinderen die dit moeilijk en/of spannend vinden. Doordat de kinderen tijdens het kamp ontspannen bezig zijn, durven zij ook veel meer. Tijdens de lessen oefenen we veel en dit wordt op het sportveld allemaal onbewust toegepast. Een fantastische combinatie dus!

Les op een totaal andere manier 

Tijdens het kamp heeft iedere groep minimaal één uur Nederlandse les. De groepen worden gemaakt op basis van leeftijd en niveau. Tijdens de lessen is er veel interactie tussen de kinderen en de docent. Moderne onderwijstechnieken worden toegepast en de docent haalt alles uit de kast om er een leerzame maar vooral leuke les van te maken. Er wordt aandacht besteed aan de Nederlandse cultuur, geschiedenis, taal, eten en drinken en nog heel veel meer.

Het Nationale Expatkamp is voor iedereen. Wij houden goed rekening met leeftijden en behoeftes van de kinderen. Meer weten over het lesprogramma? Neem dan contact op door ons te mailen op info@nationalesportkampen.nl.

Gevarieerd sportprogramma

Om even lekker de energie kwijt te kunnen, worden er heel veel verschillende sporten en spellen gespeeld tijdens het uitdagende sportprogramma. Tijdens het sportprogramma gaan we allerlei verschillende sporten en activiteiten doen op de velden van Hockeyclub Larensche MHC. Zo gaan we sporten doen als voetbal, hockey, tennis, rugby, basketbal, korfbal en volleybal. De begeleider zal goed luisteren naar de voorkeuren in de groep en daar het programma, indien nodig, op aanpassen. De sporten worden zowel aangeleerd als beoefend. In het bos of op de heide spelen we grote spellen met alle kinderen van het kamp. Het bos en de heide liggen direct naast Hockeyclub Larensche MHC. De begeleiders zullen altijd met de kinderen mee gaan.

De kampdata, tijden en locatie:

Door het grote succes van de afgelopen jaren is er ook in 2021 weer een Nationale Expatkampen. Van 12 t/m 16 juli 2021 kan jij deelnemen aan het Expatkamp met of zonder overnachting in Laren.

Het dagkamp begint in de ochtend om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur. De kinderen van het dagkamp kunnen vanaf 9:00 uur worden gebracht en tot 17:00 uur worden opgehaald. Eerder brengen en later ophalen is altijd in overleg mogelijk. Het kamp met overnachtingen start op maandag om 9:30 uur en is vrijdagmiddag om 16:30 uur weer afgelopen. Beide kampen worden afgesloten met een spectaculaire eindshow.


Het kamp wordt gehouden op hockeyclub Larensche MHC (Eemnesserweg 33a, 1251 NB Laren). Blijf je ook slapen? We overnachten in gave legertenten op het sportcomplex!

De prijzen van het expatkamp

Voor een expatkamp zonder overnachtingen van 5 dagen, betaal je 439 euro. Voor het overnachtkamp van 5 dagen en 4 nachten, zijn de kosten 599 euro. 

Leeftijden

Je wordt ingedeeld op basis van leeftijd. Het kamp is voor kinderen van 6 t/m 17 jaar. Uiteraard houden we er rekening mee dat jij bij je vrienden in de groep komt. Het overnachtingskamp is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Expatkamp

De prijs is inclusief:

  • Ruim 1 uur per dag taalles op maat

  • Gezonde lunch, maar ook minimaal 1x een snack

  • Tussendoortjes, drinken

  • Uitgebalanceerd sportprogramma

De prijs voor een kamp met overnachtingen is inclusief:

  • Ruim 1 uur per dag taalles op maat

  • Ontbijt, tussendoortjes, lunch, diner, alles wat je nodig hebt

  • Uitgebalanceerd sportprogramma

  • Overnachting in mooie legertenten. Jongens en meisjes slapen apart

  • Sociaal avondprogramma, met leuke activiteiten als een spooktocht, bonte avond, quizen, een filmavond en nog veel meer!

Er zijn begeleiders met EHBO aanwezig en alle begeleiders hebben een verklaring van goed gedrag.

Het Nationale Expatkamp is er voor iedereen!

Of je nu al goed Nederlands spreekt of bijna niet, de taallessen en het kamp zijn zo aangepast dat alle Nederlandse kinderen die in het buitenland wonen kunnen deelnemen. Tijdens het kamp praten we zoveel mogelijk Nederlands, kom je er even niet uit? Dan spreken onze begeleiders ook Engels. Om deel te mogen nemen aan het expatkamp hoef je niet lid te zijn van een vereniging. Dit vakje kun je dus leeg laten op je aanmeldformulier.

Wij zijn heel enthousiast over het Nationale Expatkamp, maar we zijn niet de enige! Zo kwam Jeugdjournaal filmen op locatie tijdens het Expatkamp 2015. Bekijk hier het toffe filmpje.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen? Klik dan hier voor de meest gestelde vragen met antwoorden !

 


Expatkamp voor expatkinderen met Nederlandse les