De Nationale Sport&Spelkampen

Nationale SportenSpelkampen

Sport & Spelkampen

Alle jongens en meisjes van 5 t/m 7 jaar die vol energie zitten zullen hier een geweldige (eerste) kampervaring beleven. Maak spelenderwijs kennis met de leukste sporten en de meest originele kinderspelletjes. Het ideale kamp om veel sporten te beoefenen, vriendjes te maken en ontzettend veel plezier te hebben! Het kamp biedt een gevarieerd programma.

Het Sport & Spelkamp is bedoeld voor alle kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Tijdens het kamp zullen de kinderen onder begeleiding van de groepsbegeleider diverse oefeningen uitvoeren en spellen spelen. Van basketbal tot hockey en van tikkertje tot Annemaria koekoek. Naast alle leuke sporten en spellen zal er ook volop gebruik worden gemaakt van het springkasteel, de hindernisbaas, de knotshockeyboarding of de buikschuifbaan. Wij weten nu al dat het een fantastisch kamp gaat worden!
 
Eerste kampervaring
Het Sport&Spelkamp is de ideale eerste kampervaring. De uitdagende oefeningen en leuke spelletjes zijn zo op elkaar afgestemd dat het een afwisselend geheel vormt. Zo leren ze veel, zonder zich een moment te vervelen. De rondes duren 15 minuten, waardoor de kinderen veel verschillende dingen kunnen doen en hun spanningsboog behouden.
 
Ontwikkeling van deelnemer
Gedurende het kamp beoefenen we sporten en spelen we diverse spellen. De activiteiten zullen bijdrage aan de motorische ontwikkeling van uw kind. Het kamp is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de deelnemer, ook zal hij of zij ontdekken wat hij of zij echt leuk vindt om te doen. Het Sport & Spelkamp kan dus bijdragen aan de keuze voor een sport. Daarnaast leren de kinderen ook om met leeftijdsgenootjes te spelen en samen te werken. Tijdens het kamp maken de kinderen snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Het is dus helemaal niet erg om zonder vriendje of vriendinnetje op kamp te gaan.
 
Begeleiding
Het Sport & Spelkamp staat onder begeleiding van een ervaren opgeleidde begeleider. Jaarlijks worden al onze begeleiders opgeleid zodat ze precies weten hoe ze met kinderen van 5-7 jaar om moeten gaan. De meeste begeleiders die actief zijn tijdens de Sport & Spelkampen volgen een opleiding als Sport & Bewegen, Cios of ALO. De begeleiders zijn dus gewend om met kinderen te werken en weten precies hoe ze  met de kinderen om moeten gaan en kunnen ze motiveren bij een tegenslag. Per 8 kinderen zal er minimaal 1 begeleider aanwezig zijn.
 
Dagprogramma

9:00 – 9:30 Brengen van de kinderen, dit mag eventueel al  vanaf 8.30
9:30 – 9:35 Welkomstwoord door coördinator
9:35 – 9:45 Warming-up om de dag goed te beginnen
9:45 – 11:00 Oefeningen en spellen op het veld
11:00 – 11:45 Drinkpauze
11:15 – 12:30 Oefeningen en spellen op het veld
12:30 – 13:35 Lunchpauze
13:35 – 14:15 Oefeningen en spellen op het veld
14:15 – 14:35 Drinkpauze
14:35 – 15:15 Oefeningen en spellen op het veld
15:15 – 15:35 Drinkpauze
15:35 – 16:20 Oefeningen en spellen op het veld
16:20 – 16:25 Opruimen
16:25 – 16:30 Dagafsluiting door coördinator
16:30 – 17:00 Ophalen van kinderen

 
Dit een globale dagindeling, dit kan tijdens het kamp afwijken. De kinderen kunnen ook eerder worden gebracht en later worden opgehaald. Dit is geen enkel probleem als wij dit voor aanvang van het kamp weten. Mocht een hele dag te lang zijn voor uw zoon/dochter dan kan hij/zij ook eerder worden opgehaald.
 
Sporten en spellen
Tijdens het kamp zullen de deelnemers alle denkbare sporten behandelen. Dit zijn onder andere atletiek, midgetgolf, jeu de boules, voetbal, basketbal, hockey, tennis, boogschieten, cricket, discgolf, frisbee, volleybal, handbal en korfbal. De spellen die aan bod komen zijn diverse tikspellen, trefbal, zakdoekje leggen, Anna Maria koekoek en fopbal. Het programma is gevarieerd waardoor er iedere dag andere sporten en spellen op het programma staan. Wanneer de kinderen erg moe zijn door het actieve programma dan kunnen ze tijdens de pauzes hun rust pakken maar ook zorgen we dat er kleurplaten en rustige spelletjes aanwezig zijn voor extra ontspanning. Daarnaast is het ook mogelijk dat er iemand op het kamp langskomt om te schminken. Hoe gaaf is dat? Benieuwd naar hoe het er tijdens een Sport & Spelkamp aan toe gaat? Bekijk de foto’s van de afgelopen jaren via het kopje ‘Impressie’.
 
Slecht weer programma
Wanneer het licht regent zullen we proberen zo veel mogelijk buiten te zijn. Wij vragen dan ook om altijd regenkleding mee te geven en eventuele droge kleding. Wanneer het te hard gaat regenen zullen we een alternatief programma binnen volgen. Binnen doen we leuke spelletjes waarbij ook nog voldoende beweging aan bod komt. Denk bijvoorbeeld aan ballonnenvoetbal, fopbal en zakdoekje leggen.
 
Veiligheid
Het sport & Spelkamp is voor jonge kinderen en daarom zorgen wij dat ze continu onder begeleiding zijn van hun begeleider. Er zal dus nooit een moment zijn dan de deelnemers alleen zijn. Daarnaast worden de sporten en spellen op een veilige manier beoefend. Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en daarom zorgen wij voor degelijke materialen en voldoende begeleiding. Tijdens het kamp is er EHBO’er aanwezig.
 
Lunch en tussendoortjes
De lunch, tussendoortjes en drinken worden verzorgd door Nationale Sportkampen. Wij zorgen dat er een gezonde voedzame lunch is zodat de kinderen de rest van de dag weer volop kunnen bewegen. Het kan zijn dat er af en toe een snack bij zit om de kinderen toch een beetje te verwennen tijdens de vakantie. Wanneer uw zoon/dochter nog niet zelf zijn of haar boterham kan smeren zal de begeleider daar mee helpen. Als uw zoon/dochter een allergie heeft zullen we zorgen dat er producten zijn die hij/zij wel mag eten en drinken.
 
Locatie
Het Sport & Spelkamp vindt plaats op de velden van de hockey- of voetbalclub. Tijdens de pauzes zullen we gebruik maken van het clubhuis. Het Sport & Spelkamp wordt gecombineerd met het Multisport-, Hockey- en/of Voetbalkamp. De deelnemers van het Sport & Spelkamp zullen wel tegelijk pauzes hebben met de andere deelnemers maar verder volgen ze hun eigen programma.
 
Aanmelden
U kunt zich aanmelden via de website. Bij ‘Data en Locatie’ kunt u alle locaties vinden waar wij dit jaar Sport & Spelkampen organiseren in de mei-, zomer- en herfstvakantie. Als u de locatie heeft gevonden kunt u op ‘Aanmelden’ klikken. Automatisch komt het aanmeldformulier in beeld.
 
in de mei- en herfstvakantie bieden we driedaagse kampen aan. In de zomervakantie bieden we drie- en vijfdaagse Sport & Spelkampen aan. Mocht uw zoon/dochter zijn aangemeld voor een deeltijdkamp en wil toch nog een of twee extra dagen deelnemen? Tijdens de meeste kampen is dit geen probleem.Doe-raar-met-je-haar

Nationale Sport&Spelkampen

Veel sporten

sport&spel

Schminken

sport en spelkamp