Rugbyclinics tijdens rugbykampen

Nationale Rugbykampen
rugbyclinic
rugbyclinics
rugbyclinic-rugbykamp
rugbyclinic internationals

De Nationale Rugby- en Toprugbykampen

We love rugby, jij toch ook? Hoogste tijd voor een rugby kamp! Samen met twee van Nederlands beste rugbyers, Mark en Andy Darlington, wordt deze zomer het Nationale Rugby- en Toprugbykamp georganiseerd. Dit kamp is voor kinderen van 6 t/m 9 jaar (rugbykamp), 10 t/m 12 jaar (toprugbykamp) en 13 t/m 16 jaar (toprugbykamp). Naast de intensieve en leuke rugbytrainingen doen we ook veel andere leuke activiteiten. Er zal goed getraind worden op kick- en tackletechnieken en we doen sidestep-, pass-, en spelinzichtoefeningen. Het wordt niet alleen leuk, maar ook heel afwisselend!


Trainen zoals het Nederlandse Rugby team... dat is toch de droom van iedereen? Jij kunt in 2019 een week lang als rugby international leven! Samen met Rugby Nederland worden op het Nationaal Trainings Centrum in Amsterdam de Nationale Rugbykampen georganiseerd. Doordat je training krijgt van de trainers van Oranje, clinics van de beste rugbyers en gebruik maakt van alle faciliteiten die de NTC ook gebruikt, voel jij je een week lang international. Hoe gaaf is dat? #weloverugby

 

Het rugbykamp is ideaal als je wil gaan beginnen met rugby, net bent begonnen of meer dan alleen rugby wil doen tijdens dit zomerkamp. Wil je beginnen met het rugby en heb je nog niet zoveel ervaring met de sport? Kies dan voor het Nationale Rugbykamp.

Speel je al langer en ben je fanatiek? Kijk dan of het Nationale Toprugbykamp wat voor jou is. Je wordt ingedeeld op leeftijd en niveau. Natuurlijk delen we je in bij je vriendjes/vriendinnetjes.

 


Locatie van het rugbykamp en toprugbykamp

Het rugbykamp en het toprugbykamp vindt plaats op Rugbyclub AAC in Amsterdam. Dit is het trainingscomplex van Rugby Nederland, het Nationaal Trainings Centrum voor Rugbyspelers. Hier traint bijvoorbeeld het Nederlandse team en het NTC, de grootste rugbytalenten van Nederland.

Je kunt kiezen voor het 5-daagse dagkamp zonder overnachting, waarbij je dus thuis slaapt, of voor het 5-daagse rugbykamp met overnachtingen in legertenten op het complex van de NTC. We gaan gebruik maken van alle faciliteiten die het Nederlands team ook gebruikt! Voor het overnachtkamp geldt een minimale leeftijd van 8 jaar. Plezier, sportiviteit en veiligheid zijn het 
belangrijkst. Om deze reden zijn er EHBO'ers aanwezig op het rugbykamp.




Clinics van toprugbyers en rugbycoaches tijdens de zomerkampen

We willen voor alle rugbyers in Nederland en België de leukste, maar vooral de beste rugbykampen organiseren die je maar kan bedenken. Daarom werken we met de beste trainers en coaches die er zijn. Zo zullen rugby-internationals Mark en Andy Darlington (zij spelen in Engeland) er de hele week zijn tijdens de rugbykampen, maar krijg je ook training van spelers uit Engeland, toprugbyers van de NTC en van andere spelers van het NL-rugbyteam. Ook krijg je clinics van de trainers en coaches die normaal de NTC trainen. 


De trainingen tijdens het zomerkamp

We trainen op hetzelfde veld naast de talenten van het NTC. Omdat dit hun jaarlijkse trainingsweek is, kunnen we goed kijken hoe de grootste talenten van Nederland trainen, wat ze trainen en hoe ze er alles voor doen om een fantastische rugbyer te worden. De mannen en vrouwen van het NTC zullen daarbij helpen met de trainingen die jij krijgt. Gaaaaaf!

De trainingen worden gemaakt in samenspraak met de Technisch Directeur van de Rugby Nederland, Gareth Gilbert, volgens de peilers van de bond. Mark en Andy voegen hieraan hun ervaring van de Engelse trainingen toe en zo krijg je het best denkbare rugbyprogramma.

Dat is nog niet alles, want tussendoor krijg je meer informatie over voeding, over krachttrainingconditiehet opleidingstraject en het mentale aspect van rugby. 

Uiteraard is er ook tijd voor ontspanning, is er een luchtkussen aanwezig en gaan we het heel erg leuk en gezellig maken!
 

Indeling, leeftijd en niveau

Je wordt ingedeeld op leeftijd en op niveau. Er zijn 3 groepen waarin we werken. 6-9 jaar, 10-12 jaar en 13-16 jaar.
 

Programma

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor de Rugbykampen. Je kunt kiezen voor een kamp met vier overnachtingen in legertenten of voor een rugbykamp zonder overnachting. In de avond is er een speciaal avondprogramma, waarbij we leuke challenges zullen uitvoeren, er rust zal zijn en we het heel erg leuk gaan maken!

Amsterdam - Rugbydag - hemelvaartsdag - 6-16 jaar: meer informatie
Amsterdam - Rugbykamp - augustus - 6-9 jaar: meer informatie
Amsterdam - Toprugbykamp - augustus - 10-12 jaar: meer informatie

Amsterdam - Toprugbykamp - augustus - 13-16 jaar: meer informatie




Wat is er inbegrepen?

In principe is alles inbegrepen. We eten gezonde sportvoeding, met zo nu en dan een lekkere snack. Je krijgt in de pauzes limonade of water en er zijn tussendoortjes.
Bij overnachting moet je wel je eigen luchtbed, slaapzak en kussen mee. Dan is ook het ontbijt en het avondeten verzorgd. Kortom, het rugbykamp dat je niet mag missen!
 

Nationale Rugby- en Toprugbykampen

Mark en Andy Darlington, 2 internationals van het Nederlandse Rugbyteam, namen in 2015 het initiatief tot het eerste Nationale Toprugbykamp. Toprugbyers van het talententeam NTC, spelers van Oranje en een aantal toptrainers uit de rugbywereld kwamen om clinics en trainingen te geven. Mark en Andy waren er de hele tijd bij om tips te geven en de kwaliteit te bewaken. Het werd een enorm succes!

Dit bleef niet onopgemerkt in het Rugby. In 2016 werd daarom een trainingstrip naar het NTC georganiseerd en daaruit is een samenwerking met Rugby Nederland, het rugby-orgaan van ons land, uitgerold. Ook Canterbury, het grootste rugbymerk, heeft zich bij de Nationale Rugbykampen aangesloten. Een samenwerking die voor nog meer kwaliteit, nog meer plezier en een onvergetelijke ervaring gaat zorgen.

In 2020 wordt daarom al de 6e editie van de Nationale Rugbykampen georganiseerd. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar jij kan er bij zijn.


Wegens succes verlengd ! Bij het boeken van een rugbykamp, krijg jij een megakorting op je Canterbury Rugbyshirt!  De normale waarde is €49, voor deelnemers slechts €17,50!
 

Roberto Warmerdam. Op 7 mei 2016 maakte deze speler zijn debuut voor het Nederlands Rugbyteam tegen Oekraïne in de tweede helft. De rugbyspeler kwam het veld in en vervulde de “hooker”-positie. Hij speelt bij Rugbyclub Hilversum en traint op het Nationaal Rugby Centrum Amsterdam. Hier trainen rugbyers als Roberto 7 dagen in de week, 1 of 2 momenten per dag. Dit is een erg intensieve manier voor het beoefenen van de sport en hier is enige discipline voor nodig. Roberto doet er in ieder geval alles aan om zijn droom te verwezenlijken in het rugby. Tevens is zijn droom om de Nederlandse jeugd te laten groeien. Om deze reden is Roberto Warmerdam aanwezig op de Nationale Rugbykampen. 

Mark Darlington. Hij heeft gespeeld voor het Rugbyteam U18 Engeland, maar na jarenlang in Nederland gespeeld te hebben (’t Gooi) is hij een Nederlandse international geworden. Na clubs als Sunshine Coast Stingrays, Noosa Dolphins, Flyde, Blaydon, Chinor RFC en de Newcastle Falcons, speelt hij nu bij Maidenhead RFC in Engeland. Mark Darlington is rugbyer in hart en nieren en wil zijn kennis en gedrevenheid overdragen aan de Nederlandse jeugd rugbyers. 


Mark Darlington speelt bij RFC Maidenhead RFC als "hooker", de positie waarbij je met een scrum in het midden van de voorste rij staat. Maidenhead RFC speelt in de zware competitie op een van de hoogste niveaus in Engeland. De rugbyclub speelt in de South West 1 East en is een club gelegen in Maidenhead, Engeland. De rugbyclub doet elk seizoen bovenin mee en het gaat dan ook hard tegen hard. Het team van Mark Darlington is elke wedstrijd weer gedreven om de wedstrijd te winnen. Zij doen er alles aan om het beste uit zichzelf naar boven te halen en de winst naar binnen te slepen. 

Andy Darlington. Voor hem is het spelen in Lancashire U20 erg speciaal, maar Andy Darlington werd besmet met het Nederlandse rugby. Hij speelde namelijk voor Rugbyclub ’t Gooi en is na jarenlang voor deze club te hebben gespeeld, international geworden van het Nederlands team. Na vele jaren voor ’t Gooi te hebben gespeeld is hij vertrokken naar clubs als Sunshine Coast, Noosa Dolphins, Blaydon en Flyde, Chinnor RFC. Deze clubs heeft hij ingeruild voor Maidenhead  RFC, zijn huidige club. Andy’s positie bij de rugbyclub is “Tight-head Prop”, in de voorste rij van de scrum samen met zijn broer Mark Darlington. Ook Andy is een rugbyer in hart en nieren en wil om deze reden graag zijn gedrevenheid overdragen naar de Nederlandse jeugd rugbyers.  

Het Nationale Rugbykamp 2019 zal onder leiding staan van Mark en Andy Darlington, spelers van het Nederlands team en spelend in de hoogste competitie ter wereld; Engeland. Deze twee rugbyers zijn erg gedreven in het beter maken van de kinderen, het bezig zijn met rugby en het geven van plezier in de sport. Mark en Andy Darlington willen, met hun passie voor het rugby, de sport laten groeien in Nederland. Zij zorgen ervoor dat er een zo uitdagend en interessant mogelijk programma komt voor zowel het Rugbykamp als het Toprugbykamp.